De mooiste stranden van Mallorca

De mooiste stranden van Mallorca

Voor wie van zon, zee en strand houdt… De mooiste stranden van Mallorca op een rijtje!

Mallorca heeft ontelbare prachtige stranden en baaien. S’Arenal en Magaluf zijn twee populaire, bekende en mooie stranden. Maar er zijn nog heel veel kleinere, minder bekende stranden op Mallorca die zo de moeite waard zijn. Wij zetten hieronder graag de mooiste stranden van Mallorca voor je op een rijtje, en dat is een hele lijst!

Es Trenc

Es Trenc is een 2 kilometer lang strand van fijn zand en kristalhelder water. Het is een ideaal strand voor gezinnen met kinderen, het water is ondiep en je kan vrij ver in de zee gaan. Het dorpje is vlakbij en je kan genieten van je drankje in de leuke strandbar met adembenemend uitzicht over de baai.

Cala Torta

Cala Torta is zeker een aanrader als het gaat om mooiste stranden van Mallorca. Een prachtig decor, de piramidevormige bergen, het helderblauwe water. Kortom, een stukje natuur om bij weg te dromen. Wanneer u naar dit strand gaat, breng dan een ook bezoekje aan Arta, een kunstzinnig dorpje en loop rond op de lokale markt met mooie kunststukjes.

Cala Llamp

Cala Llamp is dan weer een ideaal strand om te snorkelen. De afgelegen baai heeft geen zandstrand en is tamelijk rotsachtig, maar het uitzicht op de bergen maakt dit zeker goed.

Cala de Deia

Cala de Deia is een mooi kiezelstrand met helder water en het is één van de weinige stranden aan de westkust van Mallorca. Cala de Deia wordt in de zomermaanden druk bezocht. Een ligstoel is een aanrader op dit strand, het is er namelijk tamelijk robuust. Dat maakt het er echter niet minder mooi op, het behoort zeker tot het lijstje van mooiste stranden van Mallorca.

Cala Tuent

Een rustig, zeer afgelegen strand met zand en kiezels is Cala Tuent. Afkoelen in de zomermaanden in het heldere water met een fantastisch uitzicht op de bergen is een must voor al diegene die van rust en natuur houdt.

Cap de Formentor en het strand Cala Figuera

Zeker ook op de lijst van mooist stranden van Mallorca is Cala Figuera. Hiervoor dient u echter eens tot tot het noordelijkste punt van Mallorca te rijden, naar het schiereiland Cap de Formento. Hier heeft u een prachtig zicht over de zee en bij helder weer kunt u Menorca zien.

De avonturiers onder ons wagen de klim tot de vuurtoren. Een smalle weg brengt u op het schiereiland naar het strandje Cala Figuera, een ongerept stukje natuur.

U kunt dit ook perfect combineren met een bezoekje aan Port de Pollensa, een havenstadje bekend bij de artiesten en celebrity’s die rust zoeken.

Cala Mesquida

Windsurfers vinden hun ding in Cala Mesquida, gelegen in het noordoosten van Mallorca. Het is een vrij afgelegen strand met prachtig wit zand. Door de sterke windvlagen in dit deel van het eiland is dit perfect voor windsurfers. Het is de thuisbasis van grote kolonies meeuwen en aalscholvers, een beschermd natuurgebied ook. Prachtige duinen en heuvels met pijnbomen maken het plaatje compleet.

Cala D’Or, Cala d’en Borgit en Cala Varques

Ten zuidoosten van het eiland Mallorca vindt u het mooie strand Cala D’Or. Dit is een lange strook van 5 verbonden strandjes gelegen in kleine baaien. Deze stranden zijn tamelijk populair en het kan er erg druk zijn. Zoekt u wat meer rust, loop van verder langs de kust. Cala d’en Borgit en Cala Varques zijn echte aanraders.

Cala Pi

Zoekt u een strand perfect voor kinderen, rij dan naar Cala Pi. Dit is een klein mooi strand, gemakkelijk met de auto te bereiken en ideaal voor kinderen. Het strand heeft ondiep water, kliffen aan beide kanten, en het is vrij windstil. Hier kunt u zalig genieten van de zon.

Cala Millor

We moeten dit rijtje van mooiste stranden van Mallorca afsluiten met Cala Millor. Als het gaat om witte stranden en één van de mooiste baaien van Mallorca dan is dit toch wel een favoriet. Het strand is meer dan een kilometer lang en beschikt over de Blue Flag Award. Dat betekent dat het strand uitstekende waterkwaliteit heeft, schoon is en dat er aandacht voor de natuur is. Wit zand en een turquoise blauwe zee, de perfecte combinatie! Ten zuiden van de baai ligt de beschermde landtong Punta d’Amer wat een natuurlijke kustlijn vormt.

Je eigen woning in Mallorca, dichtbij één van de strandjes, of vlakbij een typisch dorpje? Of toch liever in de hoofdstad? Bekijk hier ons aanbod in Mallorca.