Bezienswaardigheden Spanje

Bezienswaardigheden Spanje

Bezienswaardigheden in Spanje: boeiende en betoverende plaatsen!

Denk je aan Spanje dan denk je meteen aan zon en strand. Toch heeft Spanje veel meer te bieden. Er zijn een heleboel bezienswaardigheden en betoverende plaatsen in Spanje die zo de moeite waard zijn om te bezoeken. Graag nemen we je even mee op reis naar deze mooie plaatsen!

Lanzarote

De vuurbergen “Montañas del Fuego”  in het Nationaal Park Timanfaya zorgen voor een surrealistisch landschap, een maanlandschap. Je gelooft haast niet dat je op aarde bent. Maar ook het het groene meer “Charco de los ciclos” is een bezoekje waard. Het meer is verbonden met de zee en bekend om zijn prachtige kleur.

Río Tinto rivier in Andalusië

Van een maanlandschap op Lanzarote naar Mars op Andalusië: de Río Tinto rivier in Zuidwest-Spanje stroomt naar de golf van Cadiz en dankt haar rode kleur aan ijzer en koper. Het landschap lijkt op Mars, wellicht één van de redenen dat NASA en het European Space Agency daar hun basis hebben. Hou je van mysterieuze landschappen, breng deze bezienswaardigheid dan zeker een bezoekje. Ga langs het Riotinto Mining Park, loop door de mijn en zoek naar Marsmannetjes.  

Natuurpark Bardenas Reales

In Noord-Spanje, vlakbij Tuleda, vinden we het prachtige natuurreservaat Bardenas Reales. De erosie van klei- en kalkstenen en zanderige grond hebben grillige “maanachtige” vormen uitgeslepen, wat dit natuurreservaat de perfecte scenery maakte voor de film “The World is Not Enough”.  Wandel, fiets of ga per paard door de ravijnen, de hoogvlakten met steile rotsen en waan je “Bond, James Bond”.

Las Maravillas Grotto in Aracena

Heb je de grotten van Han al bezocht? Dan moet je zeker de Las Maravillas Grotto bezoeken. Deze best bewaarde grotten van de wereld zijn een absolute bezienswaardigheid in Spanje. Stalagmieten en stalactieten creëren er een prachtig ondergronds landschap. Bekijk de “Sala de la Catedral“ (de kathedraal) , de “Cristaleria de Dios” (het kristal van God)  en de “Bano de la Sultana” (het bad van de vrouw van de sultan).

Las Medulas in Ponferrada

Nabij Ponferrada vind je een oude Romeinse goudmijn, Las Medulas, de grootste in het Romeinse Rijk. Niet voor niets staat dit cultureel erfgoed op de UNESCO-lijst en is het een zeer waardige bezienswaardigheid in Spanje. Een must-do in dit gebied is de zon zien ondergaan over de rode heuvels van het Orellan uitkijkpunt.

Las catedrales beach in Ribadeo

Oftewel As Catedrais Beach is één van de bekendste stranden van Galicië. Het strand is geformeerd door wind en water en staat bekend om zijn rotsvormige formaties die speciale vormen opleveren, voor sommigen lijkend op kathedralen. Wandel onder de bogen van de “stenen kathedralen”,  neem een kijkje in de grotten en maak een lange tocht over het strand.

Garajonay National Park op La Gomera

Altijd al willen zoeken naar dinosaurussen? Waag je kans dan eens in het oudste woud, ontstaan in het Tertiair tijdperk miljoenen jaren geleden, namelijk het Garajonay National Park op La Gomera. De vochtige subtropische bossen met hun groenblijvende, tot 40m hoge bomen, bieden een huis aan 1000 diersoorten; vogels, vleermuizen, boomkikkers en misschien een verloren T-rex?

Caminito del Rey in Malaga

Je houdt van een uitdaging en je bent voor niets bang? Bewandel dan de “Caminito del Rey”, het Koningspad in de regio Malaga. 100 meter boven de rivier, tegen de berg aangebouwd vind je daar een wandelpad, volledig gerenoveerd. De uitzichten zijn prachtig. Kijk af en toe, als je durft, ook eens naar beneden door de glazen vloer. Enkel voor de durvers onder ons.

Klooster van Piedra in Zaragoza

Het klooster, de watervallen, de grotten, de natuur zijn om verliefd op te worden. Het klooster van Piedra dateert uit de 12de eeuw en situeert zich in een ongewone, schilderachtige omgeving. Bezoek de grot onder de waterval “Cola de Caballo”, zoek de rots van de duivel, ontdek het spiegelmeer, de baden van Diana en prachtige grotten, verstopt achter watervallen en stroomversnellingen. Een waar sprookje in de ruige bergen van Zaragoza.

Cueves del Drach in Mallorca en Can Marça grotten in Ibiza

Hét grootste ondergronds meer ter wereld? Dat vind je in Mallorca. Boek een boottocht en je beleeft een hemelse ervaring. Ben je niet in Mallorca op vakantie maar in Ibiza? Bezoek dan de Can Marça grotten. Die zijn minstens even indrukwekkend als de Cueves del Drach. Vergeet niet te kijken naar de adembenemende uitzichten over de baai!

Het Sanabria meer in Zamora

100.000 jaren geleden was dit meer nog een 20 km grote gletsjer en nu is deze Spaanse bezienswaardigheid, het grootste ijsmeer in Europa. Neem de tijd om rond te kijken en te luisteren. Misschien hoor je de klokken van de kerktoren, die onder water verdwenen in 1959. Voor zij die bestand zijn tegen wat koude, neem een duik in het meer, of ga kanoën. De anderen zonnen op de strandjes rondom.

Aquilla grotten in de provincie Aquilla

Ervaar het “WOW”-effect in de grotten van Aquilla in het hart van de Sierra de Gredos bergen. De grotten bestaan uit verschillende kamers en hebben plafonds van 20 m hoog. Een weetje: de grot werd, per toeval, ontdekt op kerstavond in 1963. Nog niet zò lang geleden dus!

De Teide in Tenerife

De Teide is de hoogste top van Spanje (3.718m)  en de 3de hoogste en grootste vulkaan op aarde. Je kunt de kabelbaan naar boven nemen, maar vergeet niet te reserveren want de plaatsen zijn beperkt. Je zult planten en dieren ontdekken die enkel daar te vinden zijn. De vulkaan is “slapend” maar wetenschappers voorspellen nieuwe erupties in de verre toekomst. Wist je dat de “Apenplaneet” daar werd gefilmd? En het, het perfecte decor was voor de film “De tien geboden”?

Dit lijstje is Spanje op zijn best. Niet alleen zon en strand maar prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken, om te beleven, om nooit meer te vergeten. Wil je je eigen ervaringen delen met ons, je eigen bucketlist doorgeven, laat het ons gerust weten!