Altea, Altea, Altea

Altea, Altea, Altea

Als je de weg vraagt naar Altea aan een local zal die je vragen: “Welke bedoel je?
Altea , Altea la Vieja of Altea Hills?”

Altea gaat al een tijdje mee. Het begon met een ommuurde boerderij op een klif, die later zou worden veroverd en heroverd door Romeinen, Grieken, Feniciërs en Moren.

Zeker een bezoekje waard

Laat ons beginnen met Altea tout court: vandaag vind je op bijna elke postkaart van Altea de typische, charmante trapstraatjes met witgekalkte huisjes, bougainvilleas, doorkijkgaatjes naar de Middellandse Zee en het kerkje met de blauwe koepel.

Het dorpje grenst aan de zee en is zeker een bezoekje waard.

Feesten doen de de locals  er voor het kerkje op Plaza de la Iglesia. En honger lijden zal je ook zeker niet doen. Alle dagen feest!  Bar en restaurants verwennen je culinair. Sommigen hebben een terras met uitzicht op de Peñon de Ifach, van Calpe aan de ene kant en het natuurgebied Sierra Helada aan de andere kant.

In de jaren ‘60  was Altea dé verzamelplek bij uitstek van kunstenaars en hippies. Vandaag nog te zien aan de boetieks met handgemaakte juwelen en kunstwerkjes. Dichters, zangers, beeldhouwers hebben van  Altea hun “taller” (werkplaats) gemaakt.

Altea la Vella

Altea la Vella is dan weer een dorpje van 544 inwoners, onderdeel van de gemeente Altea. Het ligt iets meer landinwaarts, aan de voet van de Sierra de Bernia. Vandaag is het weer hot om daar iets te kopen omdat het nog een levend dorp is met alles dichtbij: bakker, slager, supermercado, kapper, banken enz.

Altea Hills

Mocht Astrid  Coppens kiezen voor Altea, dan zou dat zeker zijn voor Altea Hills. Het is de meest exclusieve villawijk van Altea, op de flank van de berg, beschermd tegen de wind en de enige wijk in het gebied die over 24-uurs bewaking beschikt inclusief slagbomen om binnen te komen.

Het zicht vanop de ruime terrassen van de meest exclusieve villa´s over de Middellandse zee is  van hieruit in een woord ‘amazing’.

Wacht, er is meer

En als je wil is er nog een vierde Altea:Altea Playa.

Een kustlijn van 8 kilometer met een heleboel kleine strandjes. Wat kies je?  

-La Olla, een strand van kiezelstenen en rotsen.

-Cap Negret, het noordelijk strand van Altea, ideaal voor surfen, waterskiën, wakeboarden, zwemmen en natuurlijk zonnen.

-El Mascarat, een beschutte inham, helder water, ideaal om te snorkelen.

-La Roda, hét strand van Altea met de wandelboulevard, winkeltjes, strandbarretjes, parasols en ligstoelen.

Leef je droom in Altea in je eigen stekje. Zoek jouw pand!