Witte sangria of rode?

Witte sangria of rode?

Spanje en sangria: het blijft een uitstekende combinatie. Het heerlijke drankje is de perfectie combinatie van licht-alcoholische versnapering en dorstlesser. De basis van dit Spaanse drankje is rode of witte wijn. Vroeger gebruikte men vervallen wijn, waar fruit aan toevoegde – een uurtje laten rusten, en hop, de sangria was geboren.

Maar verkies jij witte sangria of rode?

Witte sangria = licht, fris en zomers

Wil je een verfrissing in de zomer? Maak sangria met witte wijn en wat komkommer en citroen. Licht, fris en toch niet overdreven zoet. Op een hete en zonnige dag is witte sangria niet te versmaden.

Tip: zet je bereiding een paar uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen trekken – en de sangria natuurlijk lekker koud is!

Fan van zoet? Ga voor rood

Lust je een zoete sangria? Neem rode wijn, gooi er een sinaasappel, appel, perzik of ananas bij, vul aan met suiker of honing en je proeft de zon in je glas. Kies een droge Spaanse wijn met een volle afdronk en voeg eventueel een koude, fruitige rosé toe met een volle afdronk. Naas sinaasappels werk je het best met seizoensfruit.

Of wat dacht je van sangria met Spaanse cava? Succes en een feestelijk gevoel gegarandeerd! Vergeet niet de drank te serveren in een karaf, met ijs en een houten lepel om het fruit eruit te halen.

En voor de niet-alcoholische drinkers onder ons: gebruik druivensap in plaats van wijn.

Sangria en tapas

Bij sangria horen natuurlijk tapas zoals tortilla de patatas, chorizo, calamares, olijven, amandelen, en alles wat je nog graag lust.

En de siësta, die komt natuurlijk na al dit heerlijks!